Kosten en financiering

I AM College is een erkende particuliere mbo-4 opleiding. Enkel als particuliere school kunnen wij onze visie op onderwijs waarmaken. Wij bieden meer persoonlijke aandacht, betere begeleiding en een hogere kwaliteit van onderwijs. Dit is nodig om jou optimaal voor te bereiden op een succesvolle toekomst.

Opleidingskosten

Collegegeld
Het collegegeld bedraagt €12.000 per jaar. Dit bedrag kan in één keer voldaan worden of in 12 maandelijkse termijnen van €1.000. Het collegegeld wordt altijd geïncasseerd via automatische incasso.

Extra fee specialisatie Ondernemen
Indien een student na het eerste jaar kiest voor de specialisatie Ondernemen, wordt er voor het tweede en derde studiejaar €2.000 per jaar extra in rekening gebracht. Het jaarlijkse collegegeld bedraagt dan €14.000 per jaar. Dit heeft te maken met een andere opbouw en begeleiding van deze specialisatie.

Eenmalige kosten bij inschrijving
Kosten voor inschrijving en deelname aan onze introductieweek bedragen samen €450. Deze eenmalige kosten worden voldaan tijdens het inschrijfproces.

Geen extra kosten
Tijdens de studiejaren brengen wij verder geen extra kosten in rekening voor bijvoorbeeld boeken en excursies.

Laptop

Op I AM College werken we veel met Google Classroom. Ook voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties maken we gebruik van de online tools van Google. Iedere student heeft daarom een goed werkende laptop nodig. Elke student is hier zelf verantwoordelijk voor.

Kosten expeditie

De kosten voor de expeditie aan het einde van het eerste studiejaar (€1.000) worden volledig bij elkaar verdiend door de student zelf. I AM College stelt de student hiertoe in staat door het aanbieden van diverse sales challenges. Financiering door ouders of familie gaat in tegen onze visie van ondernemend onderwijs.

Studiefinancering via DUO

Studenten kunnen zodra ze 18 jaar zijn € 8.000,- tot € 12.700,- per jaar aan studiefinanciering ontvangen. Tevens heb je vanaf de start, ongeacht je leeftijd, recht op een ov-jaarkaart.

De studiefinanciering is opgebouwd uit een basisbeurs, aanvullende beurs en een lening. Hoe jouw studiefinanciering is opgebouwd is per persoon verschillend en afgestemd op jouw privé situatie. De grootste invloed op de hoogte van je studiebeurs is jouw woonsituatie; of je thuiswonend of uitwonend bent.

Om een helder beeld te krijgen van de mogelijkheden raden we je aan om je te laten informeren door DUO zelf. Zie link voor meer informatie.
Bovengenoemde bedragen zijn gebaseerd op de beschikbare gegevens van DUO. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Externe studielening VDZ

Een externe studielening is een interessante manier om de toegankelijkheid van goed particulier onderwijs mogelijk te maken. I AM College is hiervoor een samenwerking aangegaan met het VDZ. VDZ is een organisatie met ruim 20 jaar ervaring in het adviseren en bemiddelen van financieringen voor particulier onderwijs. Onze contactpersonen van het VDZ weten precies hoe onze opleiding is opgebouwd en kan daarom samen met jou en je ouders helpen bij een passende financieringsvorm, die aansluit op jullie leenbehoefte. Een externe lening wordt altijd aangevraagd door je ouder/verzorger. Voor een financieringsadvies op maat kan direct contact opgenomen worden met het VDZ via contact@vdz.nl of door te bellen naar (0900-9898), zij helpen je graag verder.

Ron deelt zijn ervaringen

Winnaars 24 uurs Challenge

Personal Branding van Bram in het theater

Scroll naar boven