Onze opleidingen

Geef je eigen opleiding vorm 

I AM College is een erkende particuliere mbo en biedt drie verschillende (niveau 4) opleidingen aan.

Het vinden van een passende opleiding is best moeilijk. Want weet jij eigenlijk al wat jou interesseert, inspireert en motiveert? Geen nood, daar kom je bij I AM College wel achter. Wij hebben een uniek onderwijsprogramma ontwikkeld, waardoor je geholpen wordt om jouw ideale opleiding vorm te geven.


Het opleidingsprogramma

1e jaar

Ontdekken

Jouw eerste jaar zit bomvol ondernemende projecten en activiteiten. Producten en evenementen bedenken, bouwen, promoten, verkopen en uitvoeren. Geen boeken, toetsen of examens. Je leert door te doen.

Wij willen dat je in het eerste jaar veilig en vrij op onderzoek uitgaat en experimenteert. Door al deze projecten en challenges te doorlopen, doe jij de kennis en ervaring op om een goede keuze te maken voor het vervolg van jouw studie. Voor welke specialisatie kies jij?

2e jaar

Specialiseren

Voor het tweede jaar kies je jouw specialisatie. Je hebt de keuze uit: Brand Building, Event Design of Ondernemen. De projecten in dit jaar zijn toegespitst op jouw specifieke keuze. Je loopt een uitdagende stage om te ervaren, hoe het er in de markt echt aan toe gaat. Heb je gekozen voor Brand Building, dan ga je los op het bedenken van producten, het creëren van reclamecampagnes en het bouwen van merken. Ga je voor Event Design, dan organiseer jij feesten, extreme sportevenementen en vette productlanceringen. Kies je voor de specialisatie Ondernemen, dan start je in het tweede jaar écht met je eigen bedrijf en word je begeleid door onze business coaches.

3e jaar

Afstuderen

Het derde studiejaar (het tweede jaar van jouw specialisatie) staat in het teken van afstuderen. Voor de opleidingen Brand Building en Event Design betekent dit je tanden zetten in uitdagende examenopdrachten en een afstudeerstage. Na het afronden van dit traject, heb je een perfecte aansluiting op de arbeidsmarkt en kun je direct aan de slag bij een tof bedrijf of doorstuderen op het HBO. Tijdens de specialisatie Ondernemen gebruik je jouw eigen bedrijf als afstudeerproject. Na het afronden van deze specialisatie, ben je in staat om je eigen bedrijf voort te zetten en hieruit werk te creëren.

Hoe onze lessen eruit zien​

Op I AM College krijg je een grote variëteit aan speed colleges, masterclasses, workshops, bedrijfsbezoeken, gastoptredens van ondernemers, inspiratiesessies, films, challenges, pitches, trainingen, learning sessions en meer.

Wij geloven dat je het beste leert door de lesstof meteen in de praktijk toe te passen. Daarom zijn onze colleges nooit langer dan een half uur en ga je daarna op allerlei verschillende manieren aan de slag met wat je geleerd hebt. Zo hoor je niet alleen hoe het werkt, maar ervaar je het ook door het direct toe te passen.

Les van mensen uit de praktijk​

Op I AM College krijg je les van vakexperts. Dit zijn professionals die hun vakkennis niet voorlezen uit boeken, maar deze delen vanuit jarenlange ervaring in het bedrijfsleven.

De meeste van hen zijn trouwens nog steeds werkzaam in hun eigen onderneming of elders in het bedrijfsleven. Bij I AM College zul je dus geen traditionele docenten tegenkomen.

Individuele begeleiding en teamcoaching

Iedere student heeft een persoonlijke coach waarmee wekelijks gesproken wordt. Vakexperts begeleiden je in de praktijk en de teamcoaches leren jou om effectief samen te werken.

In de loop van je studie wordt de begeleiding aangepast op de keuzes die je maakt. Kies je voor Brand Building, dan word je begeleid door ervaren marketeers. Bij Event Design krijg je les van ervaren project- en event managers. Als startende ondernemer word je begeleid door ervaren business coaches en investeerders.

I AM Stagebureau

I AM College maakt werk van het aanbieden van geweldige stageplekken. Wij werken samen met inspirerende partijen in binnen- en buitenland, om een passende stage voor jou te vinden. Hiervoor heeft I AM College een eigen stagebureau in het leven geroepen.

I AM Community

Op I AM College kent iedereen elkaar. We vormen een hechte community, die midden in de maatschappij staat. Na je afstuderen blijf je hier nog steeds mee verbonden. Er worden hier fundamenten gelegd voor carrières, bedrijven en vriendschappen voor het leven.
College I AM stijl

Coaching in de zon

Pitchen bij echte opdrachtgevers

30km bikkelen

Expeditie Oostenrijk

Bedrijfs bezoek bij de KRO

Scroll naar boven