kruisje-zwart

Overstappen van havo naar mbo

Een sprong voorwaarts
Heb je ook genoeg van de middelbare school en ben je toe aan de volgende stap? Met een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo kun je al overstappen naar een leuke en uitdagende mbo-4 opleiding.

Op de havo leer je veel uit boeken en over allerlei onderwerpen. Het onderwijs is algemener en meer gericht op de theorie. Het kan dus goed zijn dat je momenteel veel tijd moet besteden aan vakken, die je eigenlijk niet echt interesseren of waarvan je het nut niet inziet.

Een unieke kans voor ondernemende jongeren
Op I AM College kiezen wij voor een andere aanpak. Onze particuliere mbo-4 opleiding biedt jongeren de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen op een actieve manier. Dit doen we met uitdagende opdrachten waarbij kennis meteen wordt toegepast. I AM College biedt drie opleidingen aan: Marketing & Communicatie, Event Management en Ondernemen. Het eindresultaat is een erkend diploma, maar nog veel belangrijker: een stevige basis voor een ondernemende baan in het bedrijfsleven of een eigen bedrijf.

“Op het hbo kan ik geen opleiding vinden die bij me past” of “de ondernemende en praktijkgerichte aanpak van I AM College spreekt me erg aan” zijn vaak gehoorde uitspraken van havisten die voor I AM College hebben gekozen.

Juist voor jou is I AM College een goede keus
Steeds meer leerlingen van de havo en het vwo kiezen voor het mbo. Het afgelopen jaar gingen maar liefst 6200 leerlingen je voor. Zo’n overstap wordt nu ook steeds meer gezien als een prachtige kans waarmee je veel beter voorbereid bent op je toekomst. Het helpt je bij het vinden van een leuke baan, het biedt een beter voortraject voor het HBO of in ons geval een veel betere voorbereiding voor jouw toekomst als ondernemer.

Vijf redenen om voor de overstap naar I AM College te kiezen

  1. Praktijkervaring: Je gaat direct aan de slag met echte praktijkopdrachten, met echte opdrachtgevers en echte deadlines.
  2. Persoonlijke aandacht: Bij ons werk je in kleine teams en krijg je de persoonlijke aandacht en begeleiding die je verdient.
  3. Ondernemende mindset: Wij geloven dat ondernemende jongeren hun eigen toekomst kunnen vormgeven.
  4. Start je eigen bedrijf: naast een hoogwaardig diploma heb je bij I AM College de mogelijkheid om je studie af te ronden met je eigen onderneming.
  5. Professioneel netwerk: Tijdens je studie bouw je aan een professioneel netwerk, waar je de rest van je leven wat aan hebt.

Starten na de zomervakantie
Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we je graag meer over de mogelijkheden om over te stappen van jouw huidige school naar I AM College. Kom langs op één van onze vestigingen in Amsterdam of Den Haag. Hier kun je de sfeer proeven en met eigen ogen zien hoe ons programma is opgebouwd. Laat via onderstaand formulier je gegevens achter en we nemen snel contact met je op om een afspraak in te plannen.

“Het mbo is steeds meer een positieve keuze, niet alleen voor leerlingen, maar ook voor ouders en de samenleving. En mbo’ers zijn erg gewild op de arbeidsmarkt”, zegt voorzitter Adnan Tekin (Bron: NOS artikel)

Ik leer liever vanuit de praktijk. De challenges helpen mij echt verder en ik heb op I AM College echt het gevoel dat ik wat leer.
– 1e jaars student

De overstap bleek voor mij de perfecte keus. Ik ga weer met plezier naar school en werk samen met een leuk team studenten.
– 2e jaars student

Door mijn dyslexie bleef ik in 4 havo zitten op mijn talen. Nu kan ik me focussen op de vakken die ik leuk vind en daar echt het verschil in maken.
– alumni-student

Inschrijving bij de KVK in de pocket

Scroll naar boven